35 let delovanja podjetja Kolpe

Smo eden vodilnih proizvajalcev kopalniške opreme v srednji in jugozahodni Evropi. Od ustanovitve leta 1978 smo si zgradili trden ugled, ki temelji na znanju in izkušnjah, ter s tem ustvarilo zaupanje vase in v svoje proizvode. Izdelki za opremo kopalnic KOLPA SAN in program kompozitnih materialov KERROCK so vrhunske kakovosti in imajo izredne tehnične lastnosti. Sedež družbe Kolpa d.d. je v Metliki na jugu Slovenije. Centralno evropska lega omogoča zagotavljanje učinkovite podpore prodajnim mrežam in hitro realizacijo vseh tržnih aktivnosti.

 V letih krize smo poslovali pozitivno, redno  izplačevali osebne dohodke ter ostale obveznosti nastale iz poslovanja. Veliko smo vlagali v razvoj in prodajo in to se je po petih letih obrestovalo tako, da v letu 2013 beležimo v prvem polletju 10% rast glede na lansko leto. V zadnjem letu se je zaposlenost povečala za cca 5%.

Vizija Kolpe d.d. je ostati vodilni proizvajalec kopalniške opreme na slovenskem trgu in v državah jugovzhodne Evrope. S svojimi blagovnima znamkama KOLPA SAN in KERROCKželimo biti prepoznavna in prisotna na vseh trgih EU, Amerike in Rusije. V prihodnje načrtujemo razvijati nove proizvode in ostati celovit ponudnik notranje opreme in fasadnih elementov tako za bolnišnice, hotele, poslovne zgradbe in proizvodnje objekte.

Izdelki Kolpe d.d. zadovoljujejo potrebe kupcev in ohranjajo njihovo zaupanje. Družba bo tudi v prihodnje vzpostavljala prijetno in spodbudno delovno okolje za zaposlene in s tem zagotavljala dolgoročni razvoj družbe.

V ta namen je podjetje organiziralo zabavo za vse zaposlene pred razstavno prodajnem salonu v Metliki. Prireditve se je udeležil tudi minister za gospodarsko g. Stepišnik, skupaj z drugimi velikimi gospodarstveniki. Predsednik GZS, mag. Samo Hribar Milič, predsedniku uprave g. Mirjanu Kulovcu podelil jubilejno priznanje za 35 let uspešnega delovanja. Podeljene so bile tudi nagrade jubilantom za 20 in 30 let dela v podjetju. Dolgo v noč so nas zabavali člani skupine Rok'n'band.